Tour Volendam 9 april 2015


Na twee succesvolle tours in Amersfoort en Brabant, waren we dit jaar te gast bij Van der Valk Hotel Volendam.

Petra Nieuwveld heeft in samenwerking met Jeannet de Ruiter, Sales Manager bij Van der Valk, al enkele maanden geleden een draaiboek gemaakt voor deze tour Volendam.   

Om half 9 werden de 25 secretaresses verwelkomt met een kop koffie/thee met een petitfour. Vervolgens liet Jeannet ons het hotel zien. Wat een mooie kamers, maar ook het uitzicht al kijkend over de weilanden richting Edam.

De dames wisten van te voren niet wat we gingen doen. Maar het advies was van te voren:
makkelijk zittende kleding! Er werden sleuteltjes uitgedeeld en ja hoor....we gaan fietsen. Volendam Events heeft voor ons een puzzeltocht uitgezet.
De groep werd opgesplitst in 4 groepjes en de dames volgden de route van Edam naar Volendam of andersom. Onderweg moesten er vragen worden beantwoord.

Het was een prachtige dag, dus niemand vond het erg om te fietsen. Onderweg werd er veel gepraat, gelachen en soms ook uitgeblazen. Want als je normaliter toch met de auto naar je werk gaat en nu ineens 4 km moet fietsen naar Edam....tja :-). Maar dat mocht de pret niet drukken.

Na Edam werd het fietspad gevolgd naar Volendam. O wat een prachtig uitzicht. Langs de dijk, zonnetje op het water....fantastisch.
De jassen werden over het stuur gelegd en de dames genoten van de mooie omgeving en van de kleine huisjes in Volendam. Sommige dames konden het niet laten om een visje te eten of een ijsje te halen.

De vragen waren beantwoord en de dames konden terug fietsen naar het hotel, waar een heerlijke lunch stond te wachten.

Na de lunch wederom op weg naar Volendam, waar we werden opgevangen door Robert van Markenexpress. Voordat we de boot op gingen, brachten we eerst nog een bezoek aan de kaasboerderij in Volendam. Hier werd uitgelegd hoe er kaas werd gemaakt.

Na de kaas-inkopen, mochten we dan eindelijk op de boot.....op naar Marken.

Wat een geweldige tocht. Het mooie weer speelden natuurlijk ook mee.....maar wat een leuke groep dames. Gezelligheid op en top!

Op Marken hebben we een klompenmakerij bezocht en lieten ze ons zien hoe een houten klomp werd gemaakt. Nooit gedacht dat het zo makkelijk zou zijn tegenwoordig?!
Een foto in klederdacht hoort er natuurlijk bij......bijna alle dames gingen op de foto in echte klederdracht uit Marken. GEWELDIG en wat hebben de dames gelachen.

Na de fotosessie liepen we terug naar de boot. Waar we een hapje en een drankje kregen aangeboden. Met muziek van Jan Smit op de achtergrond werd het een gezellige boel.

De fietstocht terug naar Volendam was ook een en al gezelligheid. Iedereen hoorde je over deze geweldige dag.

Bij het hotel werd er nog steeds nagepraat over wat we vandaag allemaal hadden beleefd.

Een laatste drankje werd ingeschonken, waarna de dames om 18.00 uur in de auto stapten om naar huis te gaan met een goed gevulde Goodiebag. 

Enkele dames bleven nog om te genieten van het 2-gangendiner wat door Van der Valk Hotel Volendam werd geserveerd.


De Secretaressepas bedankt Van der Valk Hotel Volendam, Volendam Events en Markenexpress voor het mee-organiseren van deze dag.

Chapeau!!!!


Alle foto's die zijn gemaakt deze dag door Sandra Hassing van Fotografie Hassing, kun je bekijken
op klik hier of kijk op de facebookpagina van De Secretaressepas Facebook

De Secretaressepas is nu ook te vinden op Facebook. Like jij ook even onze pagina ?!


 
 

Tour Utrecht

Op 19 april 2018 organiseren wij de Tour Utrecht. Utrecht is verrassend en veelzijdig. Een knus stadscentrum, de vele hofjes en restaurants aan het water. Utrecht is een heerlijke stad om te verkennen tijdens een wandeling, fietstocht of museumbezoek. Klik hier